Funderar du på att starta webshop?

E-handel

För dig som är i startgroparna för att starta försäljning på nätet så är valet av plattform en viktig del av beslutsprocessen. Det är här mycket av din framtida framgång som e-handlare avgörs. Enligt oss på Admax så är WooCommerce det bästa valet för mindre och mellanstora e-handelssatsningar. Låt oss förklara varför här nedan varför.

Det finns idag många enkla och billiga e-handelsplattformar, som Hemsida 24, Wix, Tictail eller Squarespace. Problemet är att dessa lösningar inte erbjuder tillräckligt med funktionalitet och flexibilitet för e-handlare som passerat hobbystadiet.

Vill du ta steget förbi hobbystadiet är WooCommerce plattformen du ska välja för din E-butik om pris, flexibilitet och skalbarhet är viktigt för dig.

Varför ska jag välja WooCommerce?

WooCommerce blev största e-handelsplattform i världen redan för två år sedan. Plattformen används idag av 29 procent av alla nätbutiker i världen, vilket motsvarar 1,1 miljoner butiker, enligt analysföretaget Built With. Tvåan Magento har 6 procent av alla världens butiker.

Precis som WordPress tog över marknaden för publiceringsverktyg kan WordPress-tillägget WooCommerce bli standard för mindre och mellanstora e-handelssatsningar. Det som talar för WooCommerce är:

1. Priset (gratis att ladda ned)
WooCommerce är ett tilläggsprogram – ett så kallat plugin till publiceringsverktyget WordPress – som är gratis att ladda ned. Att det är en del av WordPress gör att du får hemsida, blogg och butik i ett och samma skal och behöver inte logga in på flera olika system. Väljer du att bygga hemsida och butik själv är kostnaden den tid du lägger ned på arbetet. Har du inte tiden eller kunnandet så finns det tack vare att både WordPress och WooCommerce är dominerande plattformar, mängder av utvecklare som kan hjälpa dig bygga din e-butik och ge dig tips på hur du ökar försäljningen.

2. Flexibiliteten – Ett system att växa i
Oavsett om du vill starta smått eller köra en full satsning direkt är WooCommerce redo. WooCommerce är redan från grunden fullpackad med möjligheter och du kan komma igång med försäljningen i din butik snabbt.
Vill du sen utveckla butiken så finns det dessutom 1000-tals ytterligare tillägg för just WooCommerce att ladda ned gratis eller till en låg kostnad som hjälper dig att skapa den perfekta webbutiken. Allt från kopplingar till betalnings- och fraktlösningar, till verktyg som hjälper dig att hålla koll på ditt lager och tillägg som hjälper dig att sälja mer.
Plattformen är flexibel och lätt att anpassa efter olika behov och om du redan idag använder WordPress på din hemsida är steget till en fullfjädrad webshop inte lång.

Vill du ha hjälp med att bygga din webshop?

Vi på Admax samarbetar med partners som bygger såväl professionella hemsidor som webbutiker och både WordPress och WooCommerce fungerar utmärkt på vårt webbhotell. Kontakta oss gärna för en förutsättningslös diskussion och för prisuppgift.

←   Alla nyheter