Skip to main content

Ett svenskt webbhotell med support i världsklass

Gratis sitemap plugin – de 3 bästa för WordPress 2023

Att ha en sitemap (webbplatskarta) på din WordPress-webbplats är en väldigt viktig faktor för sökmotoroptimering (SEO). Det hjälper sökmotorer att enkelt navigera på din webbplats och förstå dess struktur, vilket i sin tur kan hjälpa till att förbättra din webbplats synlighet i sökresultaten på Google och Bing. För att skapa en sitemap för din WordPress-webbplats, kan du använda ett plugin. Här är tre av de bästa sitemap-plugins som finns för WordPress.

1. Rank Math SEO – sitemap plugin

Rank Math är ett av det mest populära SEO-pluginet med en sitemap-generator.

Rank Math är ett av det mest populära SEO-pluginet för WordPress som erbjuder ett brett utbud av funktioner för sökmotoroptimering. En av dessa funktioner är en sitemap-generator.

Rank Math’s sitemap-generator kan både skapa XML- och HTML-sitemaps för din webbplats. Den XML-sitemap som Rank Math genererar inkluderar alla dina webbsidor och inlägg, sitemapen uppdateras också automatiskt varje gång du lägger till eller tar bort innehåll på din webbplats.

Funktionen för sitemap i Rank Math är enkel att använda. Efter att ha aktiverat funktionen, kan du anpassa din sitemap genom att välja vilka posttyper och taxonomier som du vill inkludera eller exkludera. Du kan också bestämma vilka sidor på din webbplats som ska ha högre prioritet i sitemapen, vilket kan hjälpa sökmotorer att prioritera innehållet på din webbplats.

Rank Math’s sitemap-generator inkluderar också en funktion för att dela din sitemap direkt med Google Search Console, vilket gör det enklare för sökmotorer att hitta och indexera din webbplats.

En annan fördel med Rank Math’s sitemap-generator är att den är lätt att integrera med andra WordPress-plugins. Till exempel kan du enkelt integrera din sitemap med plugins som WooCommerce, bbPress, och andra e-handelsplattformar.

Vad är fördelarna med Rank Math SEO – sitemap plugin?

 • Snabb backend
 • Mycket användarvänligt för nybörjare
 • Genererar automatiskt en XML-sitemap för din webbplats
 • Möjlighet att skapa en HTML-sitemap för din hemsida
 • WooCommerce sitemap
 • Excludera exempelvis bloggposter, eller andra sidor på din webbplats som du inte vill ska vara synlig för google
 • Gratis onlineguider för hur du använder sitemap i Rank Math

Vad kostar Rank Math SEO – sitemap plugin?

En av de största fördelarna med Rank Math är att det är helt gratis att använda dess sitemap-generator. Det finns visserligen en pro-version som ger tillgång till ytterligare funktioner, men om du bara behöver en sitemap-generator så finns det inget behov att betala för en uppgradering. Så om du vill ha tillgång till en kraftfull och användarvänlig sitemap-generator för din WordPress-webbplats, kan du lita på Rank Math utan att behöva betala en enda krona.

kostnad: Gratis, men finns i pro version för 59$ om året.

Länk till Rank Match hemsida hittar du här.

2. Yoast SEO – sitemap plugin

Yoast är en SEO-plugin för WordPress som hjälper användare att optimera sina webbsidor för sökmotorer.

Yoast är en omfattande SEO-plugin för WordPress som erbjuder en rad olika funktioner för att hjälpa dig att optimera din webbplats för sökmotorer. En av de viktigaste funktionerna i Yoast är möjligheten att skapa en sitemap för din webbplats. Genom att skapa en sitemap med Yoast kan du säkerställa att alla dina sidor blir indexerade och att de rankas högre i sökmotorernas resultat. Detta hjälper sökmotorer att hitta och indexera din webbplats snabbare och mer effektivt, vilket kan öka din synlighet och trafik. Med Yoasts sitemap-funktion kan du enkelt skapa och hantera din sitemap och se till att din webbplats är optimerad för sökmotorer på bästa sätt.

Genom att använda Yoast för att skapa en sitemap, kan du säkerställa att alla sidor på din webbplats indexeras och att sökmotorer hittar allt ditt innehåll. Yoast skapar en XML-sitemap som du kan ladda upp till din webbplats och sedan meddela sökmotorer om dess existens.

Vad är fördelarna med Yoast SEO – sitemap plugin?

 • Genererar en sitemap automatiskt när du skapar en ny sida eller inlägg
 • Begränsa antalet poster i webbplatskartor
 • Markera inläggstyper som index
 • Visa din webbplatskarta
 • Lägga till externa webbplatskartor
Vill du veta varför en sitemap är viktig? Läs då vår artikel: Sitemap – ett viktigt verktyg för att förbättra användarvänlighet och SEO

Vad kostar Yoast SEO – sitemap plugin?

Att använda Yoast för att skapa en sitemap för din WordPress-webbplats är faktiskt gratis. Yoast SEO-plugin är gratis att använda och inkluderar funktionen att skapa en XML-sitemap för din webbplats. Det finns dock en premiumversion av Yoast SEO-plugin som erbjuder extra funktioner och verktyg för sökmotoroptimering.

Men om du bara vill använda Yoast för att skapa en sitemap, så behöver du inte köpa premiumversionen. Grundversionen av Yoast SEO-plugin inkluderar denna funktion och det är gratis att använda.

Kostnad: Gratis, men finns i pro version för 99€ om året.

Länk till Yoast hemsida hittar du här.

3. All-in-One SEO – sitemap plugin

All-in-One SEO – sitemap plugin är en kraftfull sitemap-generator för WordPress-webbplatser. Pluginet är en del av All-in-One SEO-paketet som också innehåller en mängd andra verktyg för att optimera din webbplats för sökmotorer. Med hjälp av All-in-One SEO sitemap-plugin kan du enkelt generera en XML-sitemap som inkluderar alla dina webbsidor och inlägg, vilket gör det lättare för sökmotorer att indexera ditt innehåll.

En av de stora fördelarna med All-in-One SEO sitemap-plugin är dess användarvänlighet. Pluginet är enkelt att installera och konfigurera, och du kan generera en sitemap med bara ett par klick. När du har skapat din sitemap uppdateras den automatiskt varje gång du lägger till eller tar bort innehåll på din webbplats, vilket innebär att den alltid är aktuell och korrekt.

All-in-One SEO sitemap-plugin ger också en mängd anpassningsmöjligheter. Du kan välja vilka posttyper som ska inkluderas i din sitemap, samt vilka sidor som ska exkluderas.

Vad är fördelarna med All-in-One SEO – sitemap plugin?

 • Enkelt att komma igång med
 • Standard XML sitemap
 • Egen sitemap för nyheter (blogginlägg)
 • Indexera nu – omedelbar uppdatering mot Google och Bing

Vad kostar All-in-One SEO – sitemap plugin?

All-in-One SEO sitemap-plugin är helt kostnadsfritt att använda. Du behöver inte betala något för att installera och använda pluginet på din WordPress-webbplats. Detta gör det till en utmärkt lösning för både små och stora webbplatser som vill skapa och hantera sin sitemap på ett effektivt sätt utan att behöva spendera extra pengar.

Kostnad: Gratis, men finns i pro version för 124$ om året.

Länk till All-in-One SEO hemsida hittar du här.