Skip to main content

Ett svenskt webbhotell med support i världsklass

Kivra – så slipper du betala dubbelt!

Tyvärr så har många kunder till oss råkat ut för att man har råkat betalat dubbelt, och i det fallet beror det på att Kivra skickar ut påminnelser.

Som företag är de inte vanligt att man betalar sin faktura direkt via Kivra utan att man istället manuellt väljer att lägga in fakturan via Bankgiro och OCR via sin bank.

Kivra-meddelande

Du känner antagligen igen den här mejlet när det dykt upp i din inkorg och att du tror med dig att du glömt att betala en faktura som kommer från Admax?

Vi kommer nedan att berätta steg för steg hur du undviker att betala en faktura dubbelt om du använder Kivra hos Admax.

Hur du undviker att betala dubbelt till Admax!

kivra-dubbelbetalning1
  1. Börja med att logga in på Kivra via mobilen.

kivra-dubbelbetalning2

2. När du loggat in i Kivra, så ser du att de finns en markering som det står (1) i. Det innebär att vi har en faktura att betala. Klicka nu på denna.

kivra-dubbelbetalning3

3. Här ser ni att vi har en faktura som vi ska betala senast den 19e november 2022, klicka på fakturan.

kivra-dubbelbetalning4

4. Kivra vet inte att fakturan är betald

Här ser ni att fakturan ”inte är hanterad” samt att den är obetald, låt oss säga nu att vi har lagt in den här fakturan för betalning hos banken och att den nu ska ligga inne för kommande betalning, det Kivra inte vet är att du precis har betalt den här fakturan. Kivra kommer aldrig veta att du har betalt den eftersom du valt att betala den genom Bankgiro med OCR i din bank för banken och Kivra har ingen koppling!

kivra-dubbelbetalning5

5. För att nu sätta betalningen till Betald så klickar ni nu på ”Hantera”

kivra-dubbelbetalning6

6. Markera nu betalningen som betald, genom att klicka på ”Markera som betald

kivra-dubbelbetalning7

7. Nu är fakturan markerad som hanterad/betald, vi kan nu gå tillbaka till översikten genom att klicka på tillbaka pilen som du hittar högst upp i vänstra hörnet.

kivra-dubbelbetalning8

8. Nu ser du i översikten över dina betalningar att fakturan är ”hanterad” det i sin tur innebär nu att du inte får några påminnelser från Kivra och att du slipper göra en dubbelbetalning till oss!