En del vill ha en säker kopia via vår webbmail men ändå använda e-postprogram. Har man tidigare haft sin e-post i ett e-postprogram (t.ex Outlook) är det inte ovanligt man använt typen ”POP”. Då är det man själv som ansvarar för backup av sin e-post men kan man ”enkelt” byta till IMAP och då få allt liggandes via webbmailen där det finns backup 6 dagar bakåt.

I datorn lägger man till ett nytt konto av typen IMAP. När hela den proceduren är klar har man två konton i datorn, sitt gamla POP-konto och det nya IMAP-kontot för en och samma e-postadress.

Till vänster i e-postprogrammet ser man då sitt vanliga konto med Inkorg, Skickat, Borttagna meddelanden m.m. men en bit ner har man då sin e-postadress där det också finns Inkorg, Skickat, Borttagna meddelanden m.m.

Nu kan man ”dra och släppa” e-post från kontot ovanför ner till rätt plats i kontot nedanför så hamnar all e-post på vår mailserver.

Viktigt att tänka på är att man inte bör blanda POP och IMAP om man har flera enheter som kollar ens e-post. Risk är att man endast kan se e-posten från en enhet och inte alla.