Filezilla varnar för FTPS

filezilla-ftps-varning

I senaste uppdateringen som Filezilla släppt (3.10) så har de nu bestämt sig för att påtvinga FTPS som default. Detta gör så att du måste acceptera ett ogiltigt certifikat innan du får ansluta till vår FTP server.

Det enda du behöver göra är att kryssar i ”Lita alltid på certifikatet i framtida sessioner.” och trycka på ”OK” så löser det sig.

Till skillnad mot andra Webbhotell så har Admax FTPs aktiverat det för att du som kund ska känna dig extra säker att veta att de filer du skickar över görs helt krypterat. Skulle du av någon anledning ha en äldre version av Filezilla som du inte kan uppgradera på grund av någon omständighet med äldre operativsystem så kan du vara lugn. Admax har valt att kombinera både FTPS och vanlig FTP standard så skulle din mjukvara mot förmodan bara kunna använda FTP så kommer de fungera precis som vanligt utan att du behöver acceptera något certifikat.

Vill du ansluta med vanlig FTP utan FTPS är det värt att notera att det inte sker någon kryptering.

Så här gör du om du vill ansluta via filezilla utan att behöva acceptera något certifikat

Om du normalt använder Snabbanslut / Quickconnect i Filezilla så behöver du nu istället se till att skapa en plats inne på Platshanteraren / Site manager för ditt konto.

filezilla-ftps-varnining-2

Klicka på ”Arkiv” och sedan på ”Platshanteraren”.

filezilla-ftps-varnining-3

Klicka sedan på ”Ny plats” och döp den till vad du vill, förslagsvis något du kan identifiera sajten med.

filezilla-ftps-varnining-4

Inne på Platshanteraren / Site manager så kommer valet kryptering automatiskt vara ”Använd explicit FTP över TLS om tillgängligt”, detta val ändrar du till ”Använd bara enkel FTP (osäker)” så ska det fungera bra att ansluta som tidigare..

Observera att du fortfarande måste fylla på med de uppgifter du fått från oss.