Vad är ett webbhotell?

Ett webbhotell hyr ut utrymme, så kallad webbplats, för hemsidor. Som kund i ett webbhotell hyr du en viss del av kapaciteten på en server ansluten till Internet; precis som du som besökare på ett vanligt hotell hyr ett rum som är en del av hotellet. I huvudsak hyr man plats för en hemsida och e-post.

Jag har problem med min mail

Problem gällande e-post kan bero på många olika faktorer. Kika här för att komma vidare i felsökningen. Givetvis är du välkommen kontakta oss.

Vad har jag för kundnr / login?

Ditt kundnummer ser du i kontrollpanelen och dina inloggningsuppgifter kan du begära ut via kontrollpaneln.

Vad är DNS?

DNS är en förkortning av ”Domain Name System”, eller domännamnssystem. DNS kopplar domännamn till adresser på internet och behövs för att man ska komma till rätt ställe när man skriver exempelvis www.domainname.com.

Jag har ny adress, hur ändrar jag kontaktuppgifter?

Har du flyttat eller bytt adress oavsett anledning måste du meddela oss det eller själv uppdatera dina kontaktuppgifter. Det kan du göra genom ticketsystemet eller själv ändra via kontrollpanelen.

Vad är FTP?

FTP är ett filöverföringsprotokoll. Med ett ftp-program administrerar du själv innehållet på ditt tilldelade utrymme. Du kan skicka upp filer till servern, ladda ner dem därifrån, radera, byta namn m.m.

Vad ska man ha loggfilerna till?

I loggfilerna sparas (loggas) information om vilka sidor som besökts, när, varifrån besökaren kom och så vidare. Det finns en uppsjö program på marknaden som analyserar dessa filer och kan ge mycket detaljerad besöksstatistik. Inne i kontrollpanelen finns statistik att tillgå.

Jag har lagt upp min sida, varför syns den inte?

Din startsida måste heta default.htm, default.html, index.html, index.php eller index.htm. När ditt konto skapas läggs det automatiskt upp en temporär sida för eventuella besökare som hittar till er sajt innan ni hunnit lägga upp något. Det är den här sidan som visas och den heter index.html. Antingen skriver ni över den med er egen startsida eller så tar ni helt enkelt bort den.

Tar ni backup på mina filer?

Ja, vi tar backup dagligen. Om du av misstag raderat någon fil kan vi vanligtvis återställa den från backup, för detta arbete debiteras ett fast pris per påbörjad timme.