Skip to main content

Ett svenskt webbhotell med support i världsklass

WordPress 6.2 “Dolphy” är äntligen här!

Med version 6.2 av WordPress blir det en helt ny upplevelse att redigera sin hemsida. Det finns fler sätt att anpassa utseendet på din webbplats, och det finns också ett nytt verktyg som hjälper dig att skriva störningsfritt. Oavsett om du är innehållsskapare, utvecklare, webbplatsbyggare eller designer, så finns det något för alla i denna nya version. Upptäck de nya förbättringarna som ger dig mer kontroll och frihet att uttrycka din kreativa vision.

Vad är nytt i WordPress 6.2?

Låt oss presentera den nya omarbetade webbplatsredigeraren:

Är du redo att dyka in och utforska det som WordPress 6.2 kan erbjuda? Ett uppdaterat blocktema, som nu äntligen har lämnat beta-versionen, låter dig interagera med hela din webbplats på ett helt nytt sätt!

Du kan nu utforska fullständiga förhandsvisningar av dina mallar och mall-delar, hoppa sedan in och börja redigera din webbplats från var du än väljer.

Hantera din meny på fler sätt med det senaste navigationsblocket från WordPress 6.2

Att redigera webbplatsen navigering har aldrig varit enklare. Med WordPress 6.2’s nya sidofältshantering kan du nu lägga till, ta bort och omorganisera menyalternativ snabbare än någonsin tidigare. Denna nya upplevelse kommer att göra din redigeringsprocess mycket smidigare och mer intuitiv.

Den nya sidofältshanteringen kommer att göra det lättare att redigera navigeringen på din webbplats. Med färre klick och en mer visuell presentation av dina menyalternativ kan du snabbt och enkelt anpassa din navigeringen. Du kan smidigt ändra ordning på menyalternativ, lägga till nya sidor eller ta bort gamla. Detta kommer att spara tid och göra att du kan fokusera på att skapa innehåll istället för att spendera tid på tekniskt underhåll.

Upptäck en smidigare upplevelse för blockinfogaren i senaste WordPress 6.2

En uppdaterad design ger dig enklare åtkomst till det innehåll du behöver. Använd fliken Media för att snabbt dra och släppa innehåll från din befintliga mediebibliotek. Hitta mönster snabbare med en delad vy som låter dig navigera kategorier och se förhandsvisningar samtidigt.

Hitta de kontroller du vill ha när du behöver dem

Blockinställningarnas sidopanel är nu ännu mer praktiskt organiserad med separata flikar för Inställningar och Stilar, vilket gör att du enkelt kan identifiera och få tillgång till de verktyg du behöver.

Bygg snabbare med rubriker och sidfötter för blockteman i WordPress 6.2

Utforska en nyskapande samling av sidhuvuden och sidfötter för att hitta det perfekta mönstret för din webbplats. Oavsett vilket blocktema du använder så kan dessa mönster fungera som en snabb och högkvalitativ startpunkt för dina nya webbsida.

Utforska Openverse-media direkt från redigeraren i WordPress 6.2

Nu kan du sömlöst söka i den imponerande samlingen av över 700 miljoner fria och öppet licensierade lagerbilder och ljud direkt i WordPress tack vare integreringen av biblioteket från Openverse. Allt för att göra din redigeringsupplevelse så smidig som möjligt.

Koncentrera dig på skrivandet med ”Distraktionsfritt” läge i WordPress 6.2

För de tillfällen när du vill ha fullt fokus på ditt skapande och verkligen fördjupa dig i dina idéer, så finns nu ”Distraktionsfritt” läge. Med detta läge kan du enkelt dölja alla paneler och kontroller så att ingenting hindrar din kreativitet. Det är ett perfekt verktyg för författare, bloggare och alla som vill ha en mer behaglig skrivupplevelse.

”Distraktionsfritt” läge ger dig frihet att skapa, utan att behöva bry dig om någonting annat än dina tankar och ditt skrivande. Du kan vara säker på att allt du behöver finns kvar precis där du lämnade det när du behöver det igen. Det är ett bra sätt att skapa engagerande och kvalitativt innehåll som kommer att fånga läsarnas uppmärksamhet och öka deras intresse för ditt arbete.

Möt den nya Style-boken

Få en komplett översikt över hur varje block i din webbplatsbibliotek ser ut. Allt på en plats direkt i Webbplatsredigeraren.

Klipp och klistra in olika stilar

Gör en unik designen på en typ av block, och kopiera edan och klistra in dessa stilar till andra block för att få precis det utseende du vill ha.

Anpassad CSS i WordPress 6.2

Ta din webbplats till en ny nivå genom att använda designverktyg och anpassad CSS. Med dessa kraftfulla verktyg får du fullständig kontroll över utseendet och känslan på din webbplats, så att den ser ut precis som du vill ha den.

Använd anpassad CSS för att skapa en unik och personlig stil för din webbplats. Detta ger dig möjlighet att skräddarsy varje enskilt element, från typsnitt och färger till layout och marginaler. Med dessa verktyg kan du ta dina designfärdigheter till nästa nivå och skapa en webbplats som verkligen sticker ut från mängden.

Ett par andra nyheter i WordPress 6.2

* Klistrad position: Välj att hålla toppnivågruppsblock fastsatta längst upp på en sida när besökare skrollar.

* Importerar widgetar: Möjlighet att importera dina favorit-widgets från det klassiskt temat till blocktemat.

* Lokala typsnitt i teman: WordPress standardteman erbjuder bättre integritet med Google Fonts som nu är inkluderade.

Hur uppdaterar jag till WordPress 6.2?

För att uppdatera din webbplats till WordPress 6.2, logga in på din WordPress och klicka på ”Uppdateringar”. Välj sedan alternativet ”Uppdatera till 6.2-sv_SE”. WordPress kommer nu att ladda ner uppdateringsfilerna och din webbplats kommer att uppdateras till den nya versionen.

Om du valt att WordPress ska göra automatiska uppdateringar så kommer WordPress automatiskt att ladda ner den senaste versionen och installera den åt dig.

Kom ihåg att inte alla plugins från alla utvecklare kanske har uppdaterats för att vara kompatibla med WordPress 6.2 ännu, så det är viktigt att du kontrollerar att alla dina plugins fungerar som de ska efter uppdateringen.

Har WordPress 6.2 nu kompatibilitet för PHP 8.2?

Ja den har nu fullt stöd för PHP 8.2, för att uppdatera till denna version så kan ni följa vår guide.

Finns det några ytterligare ändringar som har gjorts i WordPress 6.2?

För att följa alla ändringar som har gjorts i WordPress 6.2 så kan ni läsa deras changelog här!