Skip to main content

Ett svenskt webbhotell med support i världsklass

Har du glömt lösenordet för ditt e-postkonto?

Har du glömt ditt lösenord för ditt e-postkonto är det lätt att åtgärda, om man bara vet hur. I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du gör. Observera detta gäller e-posttjänst hos oss och har du en annan leverantör är det inte därför säkert att det fungerar på samma sätt.

Glömt lösenordet?

Om du glömmer bort ditt lösenord och inte kommer åt ditt e-postkonto så går det att ordna på två olika sätt:

  • Återställa via återställningsadress (en eventuell e-postadress) kan vara Hotmail/Gmail eller någon annan e-postadress som återställningspunkt.

  • Kontakta den hos er som har ett administratörsanvändare och som sedan kan ändra lösenord på ditt konto åt dig.

Återställningsadress för ditt e-postkonto

För att kunna återställa via ditt lösenord så MÅSTE det finnas en e-postadress angiven som “Återställningsadress” för att det ska fungera. För att lägga till en återställningsadress måste du först logga in på vår Admax webbmail. Givetvis behöver du ha ditt lösenord till hands när du ska ställa in detta i Admax Webbmail. När du har inloggat in så tryck på Inställningar (1) och Konto (2). Därefter skriver du in den e-postadress du önskar ha som återställningsadress (3) och slutför genom att spara (4).

Kolla in våra e-postpaket

Om du behöver återställa ditt lösenord i framtiden så går du till vår webbmail, tryck sedan på “Glömt ditt lösenord?”, här får du ange din e-postadress, här får du ange e-postaddressen som det gäller och även fylla i captcha så kommer ett återställningsmeddelande skickas till återställningsadressen. Följ instruktionen så är det klart sedan.

Kontakta administratören

Som kund hos oss kan man komma åt den administrativa delen gällande e-post om man har administratörsuppgifterna. Logga in på webbmailen som administratör, under “Domäninställningar” (1) och “Konton” (2) klickar du på e-postadressen (3) det gäller. I vårt fall ska vi byta lösenord på e-postkontot “sture@mittfinaforetag.se”.

Tryck sedan på de tre prickarna (1) och välj “Ändra lösenord” (2) i menyn som öppnas.

Skriv sedan in det nya lösenordet två gånger och se till att du följer lösenordskraven. Avsluta genom att trycka på “Spara”.

Det är inte svårare än så men det är inte alltid ansvarig administratör är på plats och då är det bra att man har angett en återställningsadress.

I vår kunskapsbas finns en detaljerad beskrivning på hur du byter lösenord på en e-postadress.