Skip to main content

Ett svenskt webbhotell med support i världsklass

Varning för Web Hosting Solutions 24 AB

Flera av våra kunder har fått fakturor som kommer från ett företag som heter Web Hosting Solutions 24 AB, dessa är alltså inte det företaget som tillhandahåller dina tjänster hos oss. Det är viktigt att du bör vara medveten om att det finns bedragare och falska fakturor som skickas ut till företag och privatpersoner. Det är därför alltid viktigt att noggrant kontrollera fakturor och vilka leverantörer du har innan du betalar för någon tjänst eller produkt.

Tillvägagångssättet som företag som Web Hosting Solutions 24 AB använder är att man skickar vad som ser ut som en faktura, inklusive inbetalningskort, till andra webbhotells kunder. I finstilt står det att det är ett erbjudande och genom att göra på detta sätt undviker de att begå ett brott. De kan alltid hävda att du valt att flytta till dem och att det stod på fakturan att det inte var något annat än ett erbjudande.

Faktura som kommer från Web Hosting Solutions 24 AB

Faktura Web Hosting Solutions AB bluffaktura

På fakturan från Web Hosting Solutions 24 AB, så försöker de få dig att tro att du redan är kund hos dem i hoppet om att du ska betala fakturan. Vi råder våra kunder att inte betala dessa bedragare!

Lite kort om Web Hosting Solutions 24 AB (WebHostingSolutions24) och deras tillvägagångssätt

Web Hosting Solutions 24 Svensk Handel varningslista

Web Hosting Solutions 24 skickar ut erbjudanden som flertalet företagare uppfattar som riktiga fakturor. I erbjudandet finns en uppmaning om att betala 4875 kr för ett webbhotell. ”I det finstilta står det dock att det endast är ett erbjudande om en webhostingtjänst.” De försöker få dig att tro att du har ett webbhotell hos dem och uppmanar dig att betala fakturan.

Svensk Handel har 2022-03-10 registrerat företaget Web Hosting Solutions 24 AB på deras svarta lista, du kan läsa mer om detta direkt hos Svensk Handel.

Web Hosting Solutions 24 AB är ett företag som grundades år 2021 och har sedan dess växt snabbt, med en nuvarande omsättning på cirka 10 miljoner kronor. Som ett relativt nytt företag har de lyckats öka sin omsättning från 0 till 10 Miljoner på väldigt kort tid. Det innebär också att det är många av er som har blivit lurade längst med vägen.

Betyg och omdömen på TrustPilot

Web Hosting Solutions 24 trustpilot omdöme

På deras Trustpilot sida så kan vi snabbt se att de finns 46 negativa omdömen och ett positivt omdöme.

Betyg och omdömen på reco.se

Reco betyg Web Hosting Solutions 24 AB

Reco, så kan man även se att de 3 omdömen som har skrivits är av dålig karaktär.

Några tips och råd

  • Betala aldrig en faktura till något företag som du inte känner igen, är du osäker på om fakturan är riktig så ta kontakt med din leverantör för att säkerställa att fakturan kommer från din leverantör.

  • Kontrollera alltid dina fakturor noga innan du betalar dem. Se till att det finns en giltig fakturaadress, en tydlig beskrivning av varorna eller tjänsterna och att beloppet stämmer överens med vad som har beställts.

  • Ha goda rutiner för att verifiera och kontrollera fakturor och betalningar inom ditt företag. Detta kan inkludera att ha flera personer som verifierar och godkänner betalningar och att ha en strikt kontroll av faktura- och betalningsprocessen.

  • Om du misstänker bedrägeri eller någon olaglig verksamhet, anmäl detta till polisen! Om du av misstag gjort en betalning, kontakta din bank för att, om möjligt, stoppa betalningen.

Genom att vara uppmärksam och vidta försiktighetsåtgärder kan du minska risken för bedrägeri och skydda dig själv och ditt företag från ekonomisk skada.

Ska jag betala fakturan som kommer från Web Hosting Solutions?

Nej! Du ska inte betala fakturan som kommer från Web Hosting Solutions om du inte sedan tidigare faktiskt är kund hos dem. De skickar ”erbjudanden” utformade som fakturor för att lura dig att byta leverantör.

Kan jag lita på Web Hosting Solutions 24 AB?

Nej! Du kan inte lita på Web Hosting Solutions 24 AB, företaget finns på Svensk Handels varningslista sedan 2022-03-10. Då de använder ohederliga affärsmetoder kan du förutsätta att du inte heller kommer att bli bemött på ett korrekt sätt ifall du skulle få några problem med tjänster hos dem.

Är bluffakturor vanliga?

Ja! Det är vanligt att oseriösa företag och och bedragare använder sig av både direkta bluffakturor och erbjudanden som ser ut som en faktura. Syftet är att lura av dig pengar i båda fallen. Bedragarna brukar vara särskilt aktiva under semestertider och vid högtider då de vet att företagare har mycket att göra då. Slarva inte, var uppmärksam, så slipper du dels betala för sådant du inte beställt och få problem när tjänster du behöver upphör att fungera.